Jdi na obsah Jdi na menu
 


27.06.2010 110. nedělní turnaj

30. 6. 2010
 
Vážení přátelé, zdraví Vás Mojmír Nejeskule, vítejte u pravidelných přenosů z amatérských poolových turnajů. Tentokrát jsme zavítali do odlehlé pražské herny Sogaard, kde se konají turnaje Party Billiard. Pokud jste o PB nikdy neslyšeli, není divu. Toto uskupení je výjimečné snad jen zvýšenou citlivostí na jasně zelenou barvu.
Společně se svými kolegy Sváťou a Ivanem se Vám budeme snažit přiblížit dnešní turnajové dění. Jak vidím, hráči se za mnou již pomalu chystají, takže pojďme na to.
 
Vstupujeme do zápasu Viktora a Vojty, do zápasu VV. Šanci vyhrát tento zápas dostává Vojta, který zažívá po dlouhé době comeback do zelených barev PB. Dlouho to vypadalo na vyrovnaný souboj, ale Viktor přestává klást rozjetému Vojtovi odpor. Přichází poslední koule. Vojta se staví ke stolu, ulehá ke strku, ano, míří a tempuje… stále tempuje, to soustředění bych vám přál zažít, přátelé. Vojta nepřestává mířit a tempovat, teď každým okamžikem to musí přijít a my budeme znát vítěze zápasu. Pozor, poslední nápřah a… tak ne, Vojta vstává, ano, vstává a chodí kolem. Vojta chodí kolem stolu, vážení přátelé, chodí a přemýšlí. Atmosféra nad stolem se dá krájet, to je drama, a Vojta stále přemýšlí. Nevím, nad čím přemýšlí, ale přemýšlí velmi poctivě. Přepojme teď na chvilku na Sváťu, který má zajímavé informace z vedlejšího stolu.
 
Tady na stole číslo tři se představuje mezinárodně mediálně známý Honza L. Turnajem proplouvá bez jediného zaváhání, ač tentokrát hraje levou rukou. Zastavit ho může jen nadměrná konzumace fermentovaných rostlinných nápojů nebo utržená tkanička u jeho přehnaně velkých bot. Tento hráč je známý svými excesy, výsměšnými grimasami a pro hod tágem nejde nikdy daleko… Ale pozor! Právě naprosto nepochopitelně minul jednoduchou černou, to může být konec pro jeho dřevěný nástroj! … Ovšem Honza jen odchází a usedá na židli. Zdá se mi dnes nějaký klidný, na to u něj nejsme vůbec zvyklí.
Mojmíre, zpátky k tobě.
 
Sváťo díky, Vojta nám stále chodí kolem stolu a přemýšlí, takže Ivane, slyšíme se?
 
Ďakujem Mojovi za slovo, neuveriteľne napínavá bitka sa strhla medzi horkým favoritom na celkové víťazstvo turnaja Danielom a extraligovou hviezdou Stanislavom. Som veľmi rad, že môžeme sledovať také skvelé predstavenie. Jeden dlhý nábeh strieda druhý. Práve je u stola Daniel a razantnými štrky kráti nadeje fúzatého Stana. Daniel je len niekoľko gulí od čistej hry! Sedma padá do stredovej kapsy, nahráva si na štvorku! ŠTVORKA! PEŤKA! JEDNOTKA… a toto bola naozaj nádherná akcia!!
Chýba už len ta najtmavšia guľa! Daniel mieri a… GÓÓÓL, Argentínci vedú jedna nula!! Tak toto som skutočne nečakal!
Mojo?
 
Sváťo?
 
Ivane, gratuluji, já měl sazeno na Mexiko.
Mojmíre?
 
Turnajová klání nám pokročila. Je třeba na srozuměnou říci, že 110. turnaje PB se neúčastní ti nejlepší z nejlepších jako Jakub K. nebo Lukáš, kteří odmítli pod zelenými trojúhelníky reprezentovat svoji výjimečnost.
Nedělní turnaj nám tak vrcholí velkým finále mezi dlouholetými přáteli Danielem a Honzou L. Po čisté hře v prvním framu Honza začíná pomalu kazit. Má sice slušný náskok, ale bude to na Daniela stačit? Honzovi chybí poslední černá koule k vítězství v celém turnaji!
Je to napínavé!
Daniel vyklepává, to snad ne! Bílá dojíždí do pozice na černou. Daniel sráží černou tágem a vzdává Honzovi rozhodující frame. Honza bez trhnutí oka přijímá Danielovu pravici a bez známek emocí sklízí tágo do pouzdra.
Je dobojováno. Finále je za námi, pojďme si ho trochu probrat. Pánové, Honzovi nebylo dopřáno zahrát poslední kouli a oslavit tak vítězství, na které čekal dlouhých 54 turnajů. Nemyslíte si, že to bylo od Daniela trochu nesportovní?
Sváťo?
 
Rozumím Danově frustraci, poolové hry se takto běžně ukončují. Jestli ale i ve finále, nemohu soudit.
 
Ivane, co o tom soudíš ty?
 
Ty boha, ja by som mu takú jeb…
 
…Pánově děkuji! Milí přátelé, tak takový byl závěr nedělního turnaje, nechť se Partě Billiard zelená i nadále a poprosím ještě Ivana, aby se za nás všechny rozloučil.
 
Dovi, dopo a dopi!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odpov..

(Daniel, 1. 7. 2010 1:09)

Z tohodle mamutiho zapisu moderatora jsem pif a paf, tebuh... zazivne. Argentina pak vedla, stvrdim kdykoliv .. a ze se mi roztrepalo tago a udelalo faul .. snad mi Honza odpusti.. bylo to ferove "klanim se a vzdavam". .../.-./-.-- !!

Jak moc se blizi skutecnosti

(Simona, 30. 6. 2010 16:52)

to, ze Dan zamiril a dal gol za Argentince?:-)Tim myslim, opravdu ve framu pri potapeni te nejtemnejsi guli, padl gol?
Dane?

Reportáž psaná pro oprátku

(Honza L, 30. 6. 2010 16:34)

Jakákoli podobnost se skutečným turnajem je čistě náhodná.