Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Obrazek

AKA:  Psycho

Email: vojta.safranek@seznam.cz

 

 
        Počet turnajových vítězství:
        Počet finálových účastí:
        Nejlepší výsledek na turnaji:
        Počet čistých her na turnaji:
        Na koho umí hrát:
        Proti komu to moc nejde:
 

 

Kulečník pořádně hraju někdy od května 2007,dvakrát až třikrát týdně. Dovedlo mě k tomu sledování snookeru v televizi a zdravotní trable. Dřív mi kulečník moc nevoněl, protože sem tam potopit kouli byl neřešitelný problém, ale v Tv to vypadalo tak nádherně jednoduše, že jsem prostě neodolal si to pořádně zkusit. Jenže jsem zjistil, že ohledně mých schopností se nic nezměnilo. Naštěstí tehdy přišel od doktora zákaz alkoholu, takže místo toho, abych šel na pivo, jsem šel hrát s kámošem kulečník. A protože jsem chtěl vyhrávat, chodil jsem častěji než on. A to mě na kulečníku přitahuje. To, že je to vidět, když se tomu věnujete a že můžete pozorovat, jak se zlepšujete.

 

Co se týká hry, víc řeším nahrávky než potápění, a zmršená jednoduchá nahrávka mě mrzí daleko víc než nepotopená jednoduchá koule. Takže dost promejšlím co a jak, než se do něčeho pustím, protože zase žádnej ostrostřelec na daleké vzdálenosti nejsem a nahrávky se třemi rotacemi a o deset mantinelů neumím. Ale když si dobře nahraju, tak se bez toho dá docela dobře obejít.

 

Žádné úspěchy v žádných turnajích mě zatím nepotkaly a ani po tom zas tak netoužím. Model, kterej kluci nasadili, mi naprosto vyhovuje, protože si zahraju se spoustou lidí a od každýho se můžu něco naučit a nemusím si otravovat hru vědomím, že nutně musím vyhrát, jinak na turnaji končím.

 

 

 

Výskyt v herně na Hájích:

 

Většinou úterý a pátek od otevírací doby (mám rád klid) a v neděli samozřejmě na turnaji.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

reflexe turnaje z 19.10.08

(vojta, 22. 10. 2008 16:53)

Pardon, chvíli mi trvalo než sem jakž takž zkousnul:)
Nazval bych to: Zklamání ale ne překvapení

Výsledky sice nevypadají příliš tragicky, protože jak prohra s Danem či s Honzou L byla těsná, předvedená hra bohužel nevybočila z normálu ve kterém se asi měsíc nacházím, rsp. byla horší než obvykle, a ani tuny hodin tréninku na tom bohužel nic nezmněnily.

Když jsem asi před měsícem poprvé začal intenzivně pracovat na technice provedení strku, bylo to z toho důvodu že ikdyž sem trefoval, bílá jela úplně jiným směrem než jsem si představoval a na spodní rotaci se nedalo spolehnout. usilovným tréninkem sem dosáhnul toho, že se sice již na tahák spolehnut můžu, bílá občas jede tím směrem kterým potřebuju, nicméně nepotápím. rsp nejsem schopen namířit tak abych potopil. Výsledkem je že potápím jen koule které leží víceméně na přímo a na krátkou vzdálenost, což samozřejmě znemožňuje jakýkoli vyšší náběh a pustit dana nebo honzu ke stolu 6 krát či více krát je sebevraždou. Navíc v neděli sem se nemohl spolehnout absolutně na nic, takže jsem se snažil celý turnaj betonovat což samozřejmě vždy nevycházelo, protože nemůžete betonovat pořád a občas taky musíte něco potopit.. z tohohle důvodu je pro mě vlastně každý uhraný frame úspěchem a 4 místo zasloužené.

Bohužel tak jediným výsledkem všech mých dosavadních snah o zlepšení je absolutní ztráta jistoty strku i v jednoduchých situacích, což mi samozřejmě deprimuje a ubírá chuť se v kulečníku nějak angažovat. Vkrádá se mi do podvědomí i dost velký vykřičník s otázkou zda má vůbec cenu na sobě pracovat dál a jestli jsem už nedosáhl nějaké meze svých možností. Nedělní neúspěch, vzhledem k výchozí pozici před turnajem, je jistě spouštěcím mechanismem mé skepse, ale zároveň sem si vědom že je to problém se kterým se již delší dobu marně snažím vypořádat a nikoli jen dočasná ztráta formy..

btw. fanouškům se neomlouvám, protože sláva patří vítězům:)

Vojto

(Daniel, 22. 10. 2008 12:45)

Kdepak je pravidelny zapis ve Tvem blogu ? Tesil jsem se :-))

reflexe turnaje z 12.10.08

(vojta, 13. 10. 2008 8:39)

Blesk z čistého nebe. Za čtyři zápasy ztratit jediný frame, a to jen díky tomu, že mi bílá hraná přes celý stůl poskočila, ztratila zpětnou rotaci a tudíž zahučela do stejné kapsy jako černá.. Ale upřímě řečeno, úspěch nepřeceňuji. Nevynucených chyb bylo stále příliš, vyšší náběh spíše vyjímkou, ale několik pěkných jistot a zvládnutých těžkých strků slavilo nakonec úspěch, což zvláště platilo o finále, kde jsem každý frame vytáhnul aspoň jeden dva super strky. S Honzou K i s Viktorem to byly těžké zápasy ikdyž to dle výsledků tak nevypadalo, Simča mi cestu do finále usnadnila ikdyž jsem nehrál moc dobře, a ze silné trojky jsem hrál vlastně akorát s Jirkou, který taky neměl svůj den.
Sečteno podtrženo: nehrál jsem zase až tolik dobře, jak to z výsledku vypadá, ale hrál jsem stabilně a ikdyž jsem občas zvoral neuvěřitelně lehké věci, podařilo se mi udržet koncentraci( u mě dost řídký jev), což, jak se nakonec ukázalo, byla asi má největší výhoda.

haleluja!

(vojta, 12. 10. 2008 23:37)

reflexe turnaje z 5.10.08

(vojta, 5. 10. 2008 22:55)

a sem zase tam kde sem byl... můžu dřít jak chci, stejně zase na turnaji nepředvedu nic. tedy povedlo se mi 5 faulů v jednom framu, hodně zhovadilých pokusů o přihrávku, a milión nepřesných strků mířících pánubohu do oken.. ještě jeden takovejhle turnaj tak prodám tágo, brejle a rukavici, vylezu na Sněžku a budu řvát vánoční koledy do tý doby dokud mě neodvezou do Bohnic nebo nezmrznu...

reflexe turnaje z 28.9.08

(vojta, 29. 9. 2008 15:46)

výsledek stejný ( semifinále), ale výkon už byl o trochu lepší než posledně. První zápas sem hrál asi nejlépe, druhý docela dobře, a ten třetí bohužel nic moc. Po prvním zvládnutém framu přišla totální krize ze které už jsem se nevyhrabal - nejvíc mi zůstanou v paměti tři neúspěšné pokusy na černou ve třetím framu, kdy sem mohl vést 2:1. Nicméně nestalo se, navíc Jirka hrál frame od framu lépe a do finále postoupil zaslouženě. A mě nezbývá než dál na sobě pracovat abych se z té herní krize probral:)

omluva fanouškům...

(vojta, 24. 9. 2008 22:05)

za předváděné výkony, chvílemi až ostudné. Intenzivně pracuji na zlepšení, tak snad se to brzy projeví...

urcite

(Daniel, 17. 8. 2008 13:27)

Budou aktualizovany. Stalo to kvuli mne, neposlal jsem Honzovi L. vcas databazi, resp. poslal jsem mu spatnou zalohu :-) Ale abys nerekl, pripisu Ti to tam hned sam :-)

aktualizace?:)

(vojta, 17. 8. 2008 13:21)

Můžu poprosit o aktualizaci těch statistik výše? nevím kdy se mi zase poštěstí turnaj vyhrát, protože taková kombinace teploty, denní doby, tlaku, postavení hvězd a hustoty hvězdného prachu se zase tak často neopakuje:) tak jen aby se na mě nezapomnělo:)

Gratulace

(Daniel, 14. 5. 2008 13:50)

Tohle je veliky milnik u kazdeho hrace. Je to opravdu skvely pocit. Budu se Te bat napriste daleko vic u poolu :-)

Gratuluju.

(Simona, 14. 5. 2008 10:39)

PS: To muselo byt psycho:-)

první vyčištění stolu

(vojta, 13. 5. 2008 22:31)

Nedá mi to a musím se tím pochlubit, neb je to poprvé, co se mi to povedlo v zápase a to naprosto čistě, od rozstřelu po černou, bez žádných náhodiček okolo.. je to totiž skvělej pocit a rozhodně ho přeju všem:)



update

(Daniel, 10. 5. 2008 23:10)

fotka (Simona)

Psycho

(Honza L, 24. 4. 2008 17:23)

Tak, a máš to nafurt :D

Nový člen

(Daniel, 17. 4. 2008 17:07)

Vítáme Tě u nás, Vojto.. :-)