Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový formát turnajů PB

20. 8. 2008
Velevážená Parto Billiard, drazí kamarádi, hosté!
 
Jistě neušlo Vaší pozornosti, že od 21.turnaje (pořádaného dne 17.8.2008) se radikálně změnil formát pořádání turnaje. S tím šly ruku v ruce také drobné organizační zmatky, za které se tímto omlouváme, a které se na následujících řádcích budeme snažit napravit a ukázat Vám, jakých změn turnaje PB nabývají.
 
Bodový systém:
Nově je zaveden bodový systém, na jehož základě je vytvářen průběžný žebříček hráčů (pro anglofily Ranking), který určuje nasazení hráčů do pavouku turnaje. Žebříček se aktualizuje po každém turnaji v desetiturnajových periodách. Jinými slovy řečeno, žebříček se po deseti odehraných turnajích maže a začíná se s „čistým štítem“. Aktuální žebříček bude vždy k nahlédnutí na našich stránkách. Rozdělení bodů za umístění v turnaji vychází z extraligy poolu v ČR a je zachyceno v následující tabulce.
 
Pořadí
Počet bodů
1.
40
2.
32
3.-4.
25
5.-6.
19
7.-8.
14
9.-12.
10
13.-16.
7
 
Formát turnaje:
Přešli jsme na systém zkráceného Double K.O. Jak takové DKO vypadá se můžete dovědět v krátkém naučném demu, které jsme pro Vás připravili. A-čková část pavouku včetně semifinálových a finálových duelů se hraje na 3 vítězné framy (pro anglofily Best-of-5). B-čková část pavouku se hraje na 2 vítězné framy (Best-of-3). Nasazení do pavouku určuje aktuální žebříček (viz výše).
 
Administrativní záležitosti:
S majitelem Billiard Club Søgaard se nám podařilo vyjednat 10% slevu na stoly během pořádání turnaje.
Dále jsme byli nuceni zavést paušální sazbu za jeden odehraný zápas. Dle našich kalkulací to vychází na 30Kč na zápas pro jednoho hráče. Pokud se vybere od hráčů víc, než jaká je skutečná cena za stoly, zůstává tento přebytek ve fondu PB. Podobně tak i případné nedoplatky se budou hradit z fondu PB.
Začátek turnaje se stanovuje na každou neděli od 17:30 v Billiard Club Søgaard, nebude-li předem stanoveno jinak. O případných změnách budete vždy včas informováni prostřednictvím našich stránek. Součástí turnaje je i půlhodinové rozehrání, takže ve vlastním zájmu choďte včas.
Prosíme všechny zúčastněné hráče, aby se během turnaje obraceli na organizátora, který momentálně nehraje zápas. Hrají-li oba své zápasy, vyčkejte prosím, je-li to možné, s dotazem, než jeden z nich dohraje.
Uvedené skutečnosti nejsou natvrdo zakořeněny a mohou se v průběhu dalších turnajů měnit. Pokud uznáme za vhodné nebo pokud nás členové PB přesvědčí, že některé body by zasluhovaly poupravit, jsme k takovým změnám svolní. Proto Vás vyzývám, pakliže máte připomínky, dotazy či návrhy, využijte prosím možnosti komentářů pod tímto příspěvkem.
 
Děkujeme a přejeme Vám mnoho úspěchů nad poolovými stoly.
 
Organizátoři PB Daniel a Honza L
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nikdo

(Daniel, 4. 9. 2008 11:58)

Nikdo se k tomuto clanku nevyjadril. V tom pripade jsou asi vsichni spokojeni :-)

nový příspěvek

(Honza L, 20. 8. 2008 14:11)