Jdi na obsah Jdi na menu
 


Devítkové stoly

3. 6. 2008

Ahoj všem!

 
Již několikrát proběhla diskuse o tom, zda se přesuneme na devítkove stoly, zatím bohužel bezvýsledně. Na posledním turnaji se dokonce v rychlosti zahlasovalo, ale berme to spíše jako orientační, bylo nás málo a vypovídající hodnota tak nebyla vysoká (vyhrál přesun na devítkové stoly).

Nemá smysl rozepisovat se o výhodách či nevýhodách přesunu, každý na to má svůj názor a argumenty pro/proti jsou zřejmé.  Tento příspěvek má jediný cíl a to vyvolat diskuzi na jejímž základě se vytvoří anketa, která rozhodne o naší „budoucnosti“.

Na závěr uvedu, že výstupem může být i to, že budeme jednotlivé herny pravidelně střídat, takže vše nemusí dopadnout ultimátně. Dále by bylo vhodné, abychom se v rámci diskuse dohodli na pravidlech, za kterých bude anketa platná - především počet hlasujících, kolik procent ze všech hlasů může rozhodnou ve prospěch jedné z možností a casova platnost ankety. A to je asi vše, co jsem měl já a pár dalších z nás na srdci…

Díky

Pavel

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sogaard

(vojta, 4. 6. 2008 20:02)

jednoznačně nej stoly, cola a vysokej strop (víc nepotřebuju)
+
má atmosféru.. (bonbónek navíc)
=
tudíž jsem pro kompletní přesun..
----------------------------------------
P.S. teda hned jak přestanu kouřit:)
P.P.S. kdybyste tam někdo chtěl chodit pravidelně trénovat a neměli s kým, koukejte se ozvat! nehodlám být na devítkách tragický delší dobu než je nezbytně nutné:)

Další turnaj

(Marie, 4. 6. 2008 13:06)

před chvílí mi psal Martin S. že je nemocný a s největší pravděpodobností se nedostaví

Dalsi turnaj

(Daniel, 4. 6. 2008 12:24)

Neverim, ze se shodneme na herne pro jedenacty turnaj. Zrejme bude muset byt na Hajich, nez se domluvime. Vidi to nekdo jinak (resp. domluvi vsem, aby prisli?:-))

1 nejlepsi, 5 nejhorsi

(Daniel, 4. 6. 2008 11:26)

vedro - Haje 2.5, Chodov 3, Sogaard 2.5
stoly - Haje 5, Chodov 3, Sogaard 1
dostupnost - Haje 1, Chodov 1, Sogaard 2

ad Cena
Zvyseni ceny v SOGAARDU bylo opravdu jen o par korunach. Tzn. irelevantni meritko (i pro mene vydelavajici.. moc neverim, ze 100 Kc mesicne zmeni cisi nazor)

ad Lucka - Cena za trening na 9ft stolech
Lucka ma pravdu v tom, ze je treba na nich hrat, trenovat.. atp. Je to drahe.. ale kdyz na devitky pujdeme ve 3 hracich, zaplatime za hodinu na jednom stole stejne, jako ve 2 hracich na Hajich. A trenink je i tak nesrovnatelne prinosnejsi. Navic.. ja si rad odpocinu.. ve trech hracich mi vyhovuje hrat .. zahraju dve hry a pak si jednu odpocinu (5-10 min). Parada :-)

Ad Honza L.
A co takhle treba ze Sogaardu vyjet po turnaji pit jinamo?:-) Souhlasim, ze CHodov je naprd. Vadi mi ten hluk..

Ad Anketa
Co takhle 75% (kdyz bude 68%, musime zalobovat a nekoho presvedcit! => dosahneme touto formou ankety vetsi shody, nez kdyby byla na 67%)

Ad Lukas
Konecne jsi se zapojil do deni na webu, diky :-). Jde videt, ze kdyz Ti o neco jde, argumenty z Tebe padaji jedna basen.. dobre jsi to napsal. Myslim, ze nekteri lidi by si to meli precist pro jistotu nekolikrat denne :-)

Ad Dalsi turnaj
Nebudeme to komplikovat. Navrhuju jit na Haje a sednout si se vsema na alespon pul hodiny ke stolu a probrat to (posuneme turnaj o 30 min). Budeme moci argumentovat tem, co se tehle diskuzi neucastni a treba nekoho presvedcit, ze devitky jsou lepsi a ze jsou zpusoby, jak kompenzovat jejich nevyhody (penize, dostupnost, narocnost).

Ad Narocnost a trenink na 9ft
SEBEHORSI HRAC se nauci hrat lepe driv na 9ft nez na 8ft. viz Lukasuv prispevek. Jakmile uz nekdo umi stouchnout tagem, nemyslim, ze existuje duvod pro trenink na 8ft




ad Honza K.

Re: vedro

(Honza L, 4. 6. 2008 9:03)

Veř mi, Pájo, že na Hájích takový vedro nebývá, navíc tam můžou leccos dohnat otevřenými okny. Na Chodově je parno i když je prázdná herna, natož, když je zaplněná.
Co se předčasného odchodu z hospody týče, to není můj styl a nenechám Dopravní podniky, aby řídili můj chlastací rozvrh:)

vedro

(pavel, 4. 6. 2008 8:36)

po nekolika letnich sezonach na hajich musim napsat, ze vedro je tam minimalne srovnatelny jako na hajich. bohuzel jsou obe herny pod strechou, takze tomu ani jinak byti nemuze...Honziku, ono slo ject ze sogaardu busem, jenze tomu branila ta povestna ceska veta: "tak ja si dam jeste jedno.." :))

Není zas tolik o co stát

(Honza L, 4. 6. 2008 0:42)

Pro mě je to otázka, zda chodit do hampýzu Háje nebo do hampýzu Chodov. Nevim, jestli jste si toho všimli, ale na Chodově taky není příliš o co stát. Kolem stolů je málo místa (jako na Hájích), hlavně kolem krátkýho mantinelu, plátna taky už mají něco za sebou a mají na sobě spoustu proleženin od koulí. Oproti Sogaardu je to rozdíl. A v neposlední řadě je tam pořádný hluk. Třískot bowlingových koulí o kuželky se dají ještě zvládnout, ale když si tam nějakej bílej negr pustí rap z jukeboxu na plný kšandy, tak to bych už fakt třískal já. Dále, pivo za 25 - Černá hora (Banik pičo!), na to nejsem zvědavej. Ale úplně ze všeho nejhorší na Chodově je to nesnesitelný vedro, a to nás ty nejteplejší dny ještě čekají. No, potěš prdel.

Takže, pokud si mám vybrat mezi těmito dvěma hampýzi, zůstávám věrný Hájím. Sogaard by se mi zamlouval daleko víc než Chodov, ale nechce se mi každej turnaj chodit domu pěšky (jako posledně).

Pokud už mermomocí chcete hrát na devítkových stolech, hlasuju pro to, aby se turnaje střídali na Hájích a v herně s 9ft stoly.

Co se týče referenda, souhlasím s povinou účastí 2/3 lidí a nechal bych ho vyvěšený minimálně 2 týdny.

Tolik jsem vám chtěl povědět. Zdar.

Nepravidelně

(Lucka, 3. 6. 2008 23:00)

Ahoj všem. Co se týče přesunu na devítkové stoly, nejsem proti, ale souhlasím s Honzou K. Lukáš se zde o výhodách a nevýhodách nepochybně zkušeně rozepsal, nic méně musím podotknout, že ne každý vydělává tolik peněz, aby si mohl dovolit takovou pravidelnou investici, byť by se jednalo jen o pár korun navíc, neboť turnajové hry na devítkách je potřeba podpořit i tréninkem na devítkách, což už není jen o pár korunách navíc... Jinak co se mě týče, jsem pro Chodov.

poloviční přesun

(Honza K., 3. 6. 2008 22:09)

Ahoj. Možnosti devítkových stolů asi známe všichni a Lukáš je tu zkušeně rozepsal, ale já bych se té staré herny, která má jistě strašné stoly nevzdával. Nemyslím si že to bude k prospěchu věci přejít rovnou na velké stoly. Nemyslím že všichni hráči chodí pravidelně trénovat hru i na devítkových stolech a proto bych raději volil variantu, kdy se turnaje budou střídat. Jednou na Hájích a podruhé někde jinde na velkých stolech. A co se týče devítkových stolů, tak já bych byl pro Chodov. Mám to sakra blízko. :-)

Přesun

(Honza M., 3. 6. 2008 21:15)

Zdravim lidičky,

já jsem ani moc dlouho nepřemýšlel. Jsem pro devítkové stoly, a to všema deseti:-)

Sogaard je bezpochyby kvalitní místo pro hraní poolu a moc se mi tam líbilo. Vzhledem však k jeho horší dostupnosti jsem pro hernu na Chodově, která dle mého názoru nabízí srovnatelnou kvalitu. Pravda je o 15 Kč na hodinu dražší(v nejdražším časovém pásmu), ale myslím, že tento rozdíl již není tak znatelný. Mě osobně ho vynahradí komfort, který nabízí umístění herny přímo na metru a blízkost prodejny s kulečníkovými potřebami, kdybych si třeba omylem zlomil tágo :-)

Co se týče ankety, tak si myslím, že to co navrhoval Pavel je dobrý. Hlasování 2/3 lidí má silnou vypovídací hodnotu. Na anketu bych nám dal jeden pracovní týden. Argumenty pro devítkové stoly již vypsal Lukáš a nezbývá než souhlasit.

PS.: Co se týče možnosti nějaké té slevy na Chodově, tak zatím nevím, až se mi to podaří vyzistit, což bude chvíli trvat, tak dám vědět.

Čus

moznosti

(Lukas, 3. 6. 2008 18:33)

Naprosto souhlasim s tim co zde bylo napsano, mame dve moznosti a kladne duvody pro kazdou moznost jsou jasne, dovolte mi je pripomenout a kazdy z Vas se rozhodnete kterym smerem se chcete vydat:
1 moznost - hrani na devitkovych stolech ( SOGAARD, CHODOV, BALABUSKA a dale...)
A) kvalitni a rovny stul - presnost strku nezalezi na stole, ale pouze na hraci.
B) velikost stolu - vetsi manevrovaci prostor s bilou kouli, nutnost premyslet nad kazdym strkem.
C) platno - lepsi ovladatelnost bile koule, 100% funkcnost nabehu, stazeni a false koule.
D) mantinely - presny odraz koule
E) poolove koule bez krateru - no comment :)
F) moznost novych a kvalitnich hracu, kteri budou hrat jen na 9 stolech - predani zkusenosti
Vysledek: vsechny tyto prvky predurcuji pro zlepseni samotne hry a hrace samotneho.
2 moznost - hrani na Hajich
A) bezkonkurencni cena
Vysledek: jelikoz cena odpovida kvalite stolu a velikosti, tudiz za tuto cenu bude znatelne Vase zlepseni a hra.

Poznamka:
Kdyz pujdete hrat na jiny turnaj, zaplatite 200Kc jako startovne to odpovida hre na devitkovych stolech.

presun

(pavel, 3. 6. 2008 16:07)

Takze jsem dlouho dumal a jsem pro presun na devitkovy stoly. V nedeli se mi znacne libilo v herne SOGAARD, kde jsme poradali jubilejni turnaj a nebyt "male" ucasti, urcite by se jednalo o ten nejlepsi. Bohuzel vsak lidem asi nebude vyhovovat spojeni, tak pripada dostupnejsi (ale drazsi!!) Chodov. Stálých hráčů je 15, pro hlasovani vidim 2/3, taze se ankety musi zucastnit min 10 lidi a pak bych uplatnil relativni vetsinu. hau

upozorneni na novy prispevek

(pavel, 3. 6. 2008 15:50)