Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interview s finalisty PB Masters 05/09

5. 7. 2009

PB Masters 05/09 je za námi. Shrnuto a podtrženo - víceméně bezproblémově. Průběh PB Masters je popisován v jiném příspěvku, proto se dám do popisu posledních chvil tohoto relativně prestižního klání.

Finále se odehrálo v intencích prvních propozic PB Masters vytvořených Honzou L.. Účastníky byli oba finalisté předchozího masters, pohár byl předán novému právoplatnému majiteli do úschovy, než přejde do vlastnictví víteze příštího Masters.

Obrazek

Abychom nezůstali jen u suchých faktů, připravil jsem pro vás rozhovor s finalisty Masters. Interview proběhlo emailovou formou, oba finalisté měli čas na promyšlení svých odpovědí. Tady jsou..

 

  • Jak se Ti ve finále hrálo? Kterou session jsi si víc užival ?

 

Jakub K.:

Hrál jsem proti pro mě neznámému hráči, který měl perfektní výsledky, takže jsem si říkal, že to bude velmi težké, ale dostal jsem pár tipů od kamaráda a hrálo se fajn.

Jednoznačně byla lepší druhá session kvůli kvalitě stolů a povzbuzování jednotlivých fanoušků.

Obrazek

Obrazek

Lukáš:

Jak se mi hrálo ve finále? Finále jsem si užíval především proto, že to byl nejzajímavější zápas za celé Masters a tak by mělo i finále vypadat. Jakub byl silný soupeř a jsem rád, že finále jsem mohl hrát právě s ním.

 

  • Bylo težké probojovat se do finále ?

 

Jakub K.:

Nezaznamenal jsem nějaký velký tlak, až na hru v Viktorem, kde sem se dlouho trápil a nemohl se dostat do svého standardu, který přišel až za stavu 3:7, pak Jirka pustil semifinále a už to bylo snadné.

Obrazek

 

  • Jaký herní moment z finále Ti nejvíc utkvěl v paměti?

 

Obrazek

Jakub K.:

Bylo tam několik strků, které byly naprosto famozní, ale asi nemá smysl je tu popisovat. A co mi utkvělo určitě, tak byla herní pohoda, která celý turnaj provázela.

Lukáš:

Nejvíce mi utkvěl v paměti moment, kdy score bylo 13:13, ale co se týká hry samotné, tak to byli momenty kdy Jakub nebo i já jsme zahráli opravdu pěkné hry. 

Obrazek

 

  • Co bys řekl o hráčích, se kterými jsi se v průběhu turnaje PB Masters střetl ?

 

Obrazek

Jakub K.:

Známé tváře, velmi mě překvapil Lukáš, kde po finále můžu říct, že opravdu hraje hrozně kvalitně a hlavně je to báječný člověk na tréninky a podobně, takže jsem rád, že jsem poznal dalšího parťáka s kterým můžu po večerech hrát.

Lukáš:

Všechny hráče se kterýma jsem hrál dobře znám a tak mě nic nepřekvapilo herně ani povahově .

Obrazek

 

  • Jaké máš dojmy ze svého umístění a jaké jsou Tvé cíle v dalším PB Masters

    (dostaneš-li a přijmeš-li pozvánku)

 

Obrazek

Jakub K.:

Myslím, že finále bylo velmi vyrovnané a stahoval jsem jak mi síly stačily, jsem spokojený se svojí hrou, zahrál jsem 3 čisté hry v nejdůležitější momenty popral jsem se s psychikou, prostě bylo všechno super.

Jediné co mi nešlo byly jistoty a to možná rozhodlo. Každopádně Lukáš zahrál ještě vyrovnaněji. Vždy do každého turnaje vstupuji s tím, že chci vyhrát a ostatní příčky mě moc nezajímají :-).

Lukáš:

Dojmy z umístění mám dobré, už nešlo více dosáhnout .

Na příští Master se těším a chci ho samozřejmě zase vyhrát, hlavně kvůli tomu, že pohár je opravdu pěkný a obývací pokoj si bez něj nedovedu představit.

Obrazek

 

  • Kdybys měl ohodnotit celý turnaj, co bys řekl, že bylo dobré, co se Ti nelíbilo?

 

Obrazek

Jakub K.:

Finále bylo naprosto fajn, jediné co se mi nelíbilo, tak byl časový tlak na odehrání jednotlivých zápasů. Myslím, že do příště by se měl vymyslet nějaký nový harmonogram. Jinak turnaje se účastnili velmi silní hráči a myslím, že to potvrzuje celkové zvýšení kvality PB.

A možná by stálo za to kdyby se někdy přišlo podívat víc lidí, je to pak úplně jiná atmosféra a na finálový duel se opravdu dalo koukat ( ach to sebevědomí ).

Lukáš:

Turnaj byl podle mého dobře zorganizovaný, ale jedna věc se mi na něm nelíbila a to, že první část finále se musela hrát v herně Sogaard.

Řipská je kvalitně úplně někde jinde a hlavně u vedlejšího stolu nehraje 10 lidí, kterým musím strkat při každém strku zadek do kávy.

Obrazek

 

  • Chtěli byste se podělit o něco dalšího ?

 

Obrazek

Jakub K.:

Lukáši příště Tě sejmu ! :-)

Poděkovat pořadatelům, který do tohoto turnaje investovali spousty svého času.

 

Děkuji za rozhovor, pánové. Gratuluji vítězi, ostatním děkuji za účast.

Doufám, že se na příští mástrs přijde podívat více lidí, než tito dva pobudové :-)

 

Obrazek

Daniel

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

přečteno

(Honza K., 1. 7. 2009 18:27)

Tak jsem si interwiew přečetl a musím říci, že se mi moc líbilo. nápad skvělý, realizace výborná. Jen více takových počinů na stránkách.
PS: Nad závěrečnou fotkou dvou pobudů jsem se opravdu zasmál. Zdá se také někomu, že jsou si ti dva trochu podobní? :-)

interview

(Daniel, 1. 7. 2009 17:56)

tak doufam, ze si to alespon nekdo precetl, kdyz uz jsem si s tim dal takovou praci :-)

Rozhovor s finalisty Masters

(Daniel, 27. 6. 2009 17:47)